Свързани новини

27.04.2018 10:51

Тръмп на 13-и, петък в Лондон

Видян 957 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Американският президент Доналд Тръмп ще проведе работно посещение във Великобритания на 13 юли, петък, по време, на което ще се срещне и с Кралицата. Визитата ще се състои веднага след срещата на върха на НАТО в Брюксел и ще включва двустранни разговори с британския премиер Тереза ​​Май. Това обаче няма да бъде пълно държавно посещение, което му беше обещано миналата година от Мей при посещението й във Вашингтон. Това означава, че няма да бъде почетен с официални банкети в Бъкингамския дворец и шествия.


Външният секретар Борис Джонсън приветства посещението и намекна, че е закъсняло. Визитата бе понижена до "работно пътуване" заради огромното обществено недоволство.  Преди време Тръмп влезе в конфликт с кмета на Лондон Садик Хан, който заяви готовност за масови мирни протести и посочи, че ценностите на президента са далече от тези на лондончани. По думите му гражданите държат на свободата на словото, която им е много скъпа, а Тръмп много пъти открито напада медиите.


Американският президент твърди, че е отказал посещение миналата година поради ненавистта си към Барак Обама, който е продал предишното американско посолство в Мейфеър за "фъстъци".


Групите по правата на човека обещаха също да протестират през юли.


Директорът на Амнести Интернешънъл Кейт Алън заяви: "Когато Доналд Тръмп пристигне на тези брегове, ще чуе гласовете ни и  тези на хилядите наши привърженици"


"След като се премести в Белия дом, Тръмп показа нетърпение, граничещо с нетърпимостта към мирните протести, медиите и дори самия демократичен процес. Така че посещението му във Великобритания ще бъде важна възможност да се подчертае значението на свободата на словото и правото на протест ", посочи още Алън.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви