Свързани новини

26.04.2018 11:45

КЕВР ще контролира над 20% от енергийните дружества

Видян 1396 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 КЕВР ще разрешава продажбата на над 20% от собствеността на енергийните дружества. Такива правомощия даде парламентът на регулатора, след като прие текстове от Закона за енергетиката на второ четене, предаде Фокус. Дебатите по текста започнаха още вчера, но бяха отложени за днес.

Казусът по текста възникна, тъй като първоначалният текст даваше правомощия на КЕВР да разрешава действия по разпореждане с дялове и акции, представляващи повече от 20% от капитала на търговски дружества, които осъществяват лицензионна дейност по пренос и разпределение на електрическа, топлинна енергия или газ, с оглед гарантирането на сигурността на доставките, защитата на националната сигурност и обществения ред, но между първо и второ текстът се измени. Предлагаше се КЕВР само да може да изисква деклариране за подобна промяна в собствеността. Впоследствие обаче депутатите приеха първоначалния си вариант.



Според вносителите от Обединени патриоти и БСП, целта е защита на интересите на потребителите при сделки като тази с активите на ЧЕЗ. Против приетото предложение се обявиха от ДПС с мотива, че предложението е политическо и е намеса в частни търговски  взаимоотношения.

Народното събрание избра четирима нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране. Това са Георги Златев и Александър Йорданов в сектор Енергетика, Пенка Трендафилова в сектор ВиК и Ремзи Осман като член-юрист в КЕВР.

Кандидатурите им бяха предложени от Обединени патриоти, Воля и ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни