Свързани новини

26.04.2018 09:37

Желяз: Тепърва предстоят важни разговори

Видян 1472 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Желяз Андреев, когото САЩ обвиняват за нарушаване на ембаргото за търговия със Сирия, заяви, че се чувства обнадежден от новината, че българските власти няма да го задържат и да го екстрадират. Тя дойде вчера след среща при премиера на американския посланик с главния прокурор и министъра на правосъдието. Желяз Андреев коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV, че се чувства по-защитен от българската държава, но отбеляза, че тепърва предстоят още важни разговори. „Ние сме позитивно настроени, но се подготвяме и за най-лошите варианти”, посочи той.


„Благодарни сме за организирането на тези разговори на дипломатическо ниво. Все пак осъзнаваме, че основният проблем остават обвиненията в САЩ и този червен бюлетин, който имам аз и останалите четирима българи”, каза Желяз Андреев.


„Не знам дали по дипломатически път могат да отпаднат тези обвинения и трябва да сме подготвени за вариант с адвокат на местно ниво”, допълни той.


„Не знаем какво се случва в САЩ, поради което ни е нужен местен адвокат. Продължава нашето търсене, както и набиране на средства”, посочи и приятелката му Милена Здравкова. По думите ѝ сега са се насочили по-скоро към търсене на българи, които практикуват в САЩ.


Желяз обясни, че хононарите на американските адвокати започват от 600-700 долара на час. Отделно някои искат и депозит, който може да стигне до 50 хил. долара.


„Говорих с адвокат от Маями по телефона, който каза: "Ако решите да пледирате невинен, това може да отнеме много време и средства". А какво друго да пледира един невинен човек”, попита Милена.


В момента фирмата, в която е работил Желяз, не оперира нито на територията на България, нито в САЩ.


Върху фирмите, които се занимават с международна търговия, трябва да бъде упражняван по-строг контрол, за да се избягват такива ситуации, заяви Желяз. Той призова работодателите да запознават своите служители с всяка евентуална опасност, а служителите да изискват всякакъв тип информация, който смятат, че би им бил полезен.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху