25.04.2018 17:04

Три продукта на годината само в LIDL

Видян 4129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шипковият мармалад беше един от най-хубавите и най-сладките моменти от нашето детство. Не случайно, присъствието му в продуктовата линия на Лидл България „Родна стряха“ се радва на изключителен интерес. Освен признанието на клиентите, сега той заслужено получи и още едно отличие – световната награда за иновации „Продукт на годината“, гласувана от 2 000 потребители в резултат на национално представително проучване наNielsenBulgaria. Как нещо толкова класическо за родната трапеза може да бъде иновативно? Тайната се крие в намаленото захарно съдържание, което е с 30% по-малко от останалите мармалади, с цел по-здравословно хранене.Освен намаленото захарно съдържание, шипковият мармалад Родна стряха е и с изключително високо съдържание на плодове от 50%. Именно иновативността на продукта и ниската му захарност налагатспециално разрешение за неговата регистрация. Едва след разрешение на Дирекцията по безопасност на храните и Министерството на земеделието и храните, той е регистриран като мармалад и се продава единствено и само в магазините от веригата в цялата страна.


Друг успех на Lidlсе оказа зеленчуковият хляб, който също получи признанието „Продукт на годината“. Ако трябва да опишете вкуса му, най-точното определение е зеленчукова супа в хлебче. Характерният му вкус се дължи на комбинацията от ръжена закваска и различни зеленчуци като моркови, лук, чушки и домати. Едновременно с това, хлябът е без консерванти и без хидрогенирани мазнини, което е в основата на изключително чистата и висококачествена рецепта – според всички съвременни високи стандарти на здравословното хранене.


Заслужено потребителско признание получи и друг продукт, предпочитан заради диетичния си и здравословен характер – изварата. Само че не класическата българска извара, а известният още като исландска извара млечен продукт скир. Той спечели титлата „Продукт на годината“, защото се отличава с изключително високо съдържание на протеини от 11% – което е над 3 пъти повече от кисело мляко по БДС, например, и изключително нисък процент на масленост – само 0,2% мазнини. Именно комбинацията от много протеини и малко мазнини го прави идеален за здравословна диета, междинно хапване, както и за хора, които спортуват и водят здравословен начин на живот. Скирът е единственият такъв продукт в България и няма аналог на българския пазар. Като добавим и положителното му приемане от страна на клиентите, не е изненада, че веригата вече работи за разширяване на неговия асортимент с плодове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са