Свързани новини

24.04.2018 12:05

Нападателят от Торонто бил затворен и със специални нужди

Видян 1471 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Алек Минасян, заподозреният за нападението с микробус в Торонто, при което загинаха 10 души и бяха ранени други 15 души, е посещавал програма в гимназията за ученици със специални нужди, където той често е ходел из коридорите със сведена глава и здраво стиснати ръце. Това твърдят негови бивши съученици.

От канадската полиция уточниха, че 25-годишният Алек Минасян е бил арестуван 26 минути, след като помете хора на тротоар с взет под наем бял микробус в северната част на Торонто, пише Нюз.бг.
Видео, заснето от случаен минувач, показва мъж, многократно сочещ предмет на полицай, който му крещи да "залегне", докато заподозреният настоява: "Убий ме".
Ширийн Чами си припомня, че бившият ѝ съученик не е проявявал насилие. По думите ѝ, Минасян е бил час от програма в средното училище "Торнлеа", в северните предградия на Торонто, за гимназисти със специални нужди. Чами си го спомня, че е ходел из коридорите със стиснати ръце и с наведена глава, като мяучел.
"Той не беше социален, а от това, което се спомням, той беше абсолютно безобиден", разкрива бившата съученичка на Минасян.
Други двама негови съученици посочват, че са посещавали часове за ученици със специални нужди заедно с Минасян. Специални нужди е общ термин, използван в канадската образователна система, който обхваща учебни и поведенчески затруднения, както и физически увреждания.

От полицията заявиха, че Минасян не им е бил известен досега и мотивите му са все още неизвестни. Началникът на полицията в Торонто заяви, че действията му "определено изглеждат умишлени".
 Министерството на външните работи (МВнР) не разполага с информация дали са пострадали български граждани при нападението, предаде БНР.

Генералният консул на Република България в Торонто Петър Крайчев се е свързал с Кралската канадска конна полиция и с други правоохранителни органи. Засега органите на реда не предоставят никаква конкретна информация, като поемат ангажимент да информират незабавно, в случай че инцидентът по някакъв начин засяга български граждани.

В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" живеещият в Канада българин Красимир Гаджоков разказа, че все още има много въпросителни около мотивите на извършителя:

"Няма много информация. Според мен мишените не са били конкретни, а той не се е целил в някого. Той е карал в продължение на повече от километър по най-оживената улица в Торонто. Тя разделя града на две и е много дълга улица. Продължава дори извън града. Много натоварена на това място, където става. Доста дълго време е продължило. Един километър той е карал. Значи това са няколко пресечки със светофари, доста оживено движение на коли и на хора по тротоарите. Това всъщност е неговият център, който е много развит. В него има особено много жилищно строителство. Има много бизнеси".

"Шофирането с около 50-60 км/ч за този район е сравнително голяма скорост", уточни Гаджоков и съобщи, че полицията е реагирала сравнително бързо - около 21 минути след подаването на първия сигнал е арестувала нападателя.
Снимка: БГНЕС






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,