Свързани новини

24.04.2018 09:44

Съветници събират 13 хил. лв. за гл.архитект

Видян 1751 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинските съветници в столицата събират пари, за да платят глобата от 13 000 лева, наложена на главния архитект Здравко Здравков от Върховния административен съд (ВАС). Срокът за плащането изтече в петък. Това стана след отказ на архитекта веднъж да изпълни решение на ВАС с глоба 1000 лв., последван от втората санкция. Напомняме, че става въпрос за застрояване на терен на бул. България и бул. П.Ю.Тодоров в жк Стрелбище, подписано от Борисов като кмет, нищо че година по-късно площта влиза в плана на зелените площи. БСП събра хора да протестират срещу градежа и общината реши да го спре.


В същото време обаче СОС позволи, независимо от установения със закон план на София, на същия булевард, но на ъгъла с ул. Борово в едноименния жк с разрешено строителство до 6 етажа, да започне градежа на друг небостъргач. По признание на главния архитект Здравков пред 19 минути, и този казус е в съда. Гражданите в квартала са против строежа, тъй като и сега кръстовището на бул. България и бул. Тодор Каблешков е претоварено, а нова грамадна сграда би предизвикала истински ужас с трафика, освен че нарушава закона. Апропо, зад проекта в Борово се сочи фирма, която е лидер по обществени поръчки в момента, което означава, че явно се ползва с мощни властови позиции. И опозиционни, защото и БСП беше пас за този специално небостъргач, както 19 минути е писал. Омерта! Което се доказа и от факта:


Групата на ГЕРБ призова всички общински съветници да съберат необходимите средства, тъй като с отказа си главният архитектна София изпълнява решение на СОС, с което се прекратява производството по одобряване на Подробен устройствен план.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са