Свързани новини

23.04.2018 20:11

Испания проваля срещата ЕС – Западни Балкани в София

Видян 3586 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Както 19' предупреди преди седмици, Испания ще наложи вето на проектодекларация, която трябва да бъде приета на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София. Рахой отсече, че няма да подпише документа, тъй като не иска името му да стои до представител на Косово, чиято независимост не признава.

Испанският премиер възнамерява да напусне форума в София, планиран за 17 май и сочен за главното събитие и цел на бг председателството, преди към него да се присъединят лидерите на шестте страни от Западните Балкани, които са кандидати за членство в Европейския съюз, пише авторитетният испански всекидневник Ел Паис. Това е още един чудесен европейски коментар за тоталната безпомощност на външния министър на страната, както и за непрофесионалните международни съветнички на премиера, чиято е заслугата за акцентирането именно на тази тема.


Напомняме, че подобни намерения изразиха няколко държави от ЕС, които 10 години отказват да признаят държава Косово, което явно се оказва новина за външния ни министър и международните съветнички на премиера – преводачка и секретарка, представяща се за пиарка. Испания има казуса с Каталуня и Баския и не може да си го позволи. Същото важи за разделения Кипър и подкрепящата го във всичко Гърция, защото това е подигравка със страданията на населението заради турската окупация, продължаваща от 1974 г. Друг наш съсед – Румъния, заради проблемите си с унгарското малцинство, от които всъщност започна и свалянето на Чаушеску, също е противник на Косово и не го признава за суверенна държава, а главата му Тачи за президент. Словакия, отново заради унгарското малцинство, също не смята бившата сръбска област за държава. Засега обаче изброените, освен Испания, не са обявили бойкот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се