20.02.2018 10:30

Следим Tesla Roadster в космоса чрез нов сайт

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като компанията на американския предприемач от южноафрикански произход Илон Мъск SpaceX изстреля най-мощната ракета в света и изпрати неговия електромобил Tesla Roadster в космоса, след това следите на колата бяха изгубени. Това обаче вече не е така.


Нов сайт, наречен Where is Roadster („Къде е Roadster“), дава представа къде се намира превозното средство в Слънчевата система.


Сайтът е създаден от инженера Бен Пиърсън, който още от трети клас е запален на тема „космос“. „Чета всяка книга в моята малка библиотека за космоса и изследването му“, коментира той пред The Verge.


В деня, в който ракетата Falcon Heavy беше изстреляна, Пиърсън забелязал, че много хора питат как може да се следи Tesla-та в космоса. Именно затова той създал сайта, който използва данни от NASA. В момента автомобилът е на над 3 млн. км от Земята.


Първоначално колата трябвало да излезе в орбитата на Марс, но всъщност траекторията ѝ леко се променила и тя се отклонила предначертания път. Тя обаче не е навлязла в пръстена от астероиди около Марс, както преди седмица написа Мъск в Twitter.


След изпращането на колата в космоса Пиърсън започнал да изчислява къде би трябвало да е тя в космоса, но неговите изводи не съответствали с орбитата, представена от Мъск. Той обаче с радост установил, че той е прав, а Мъск греши. „Бях облекчен да разбера, че не правя нищо съвсем погрешно“, коментира Пиърсън и добавя: „Илон Мъск е визионер, невероятно напредничав, но понякога изкривява реалността“.


„Радвам се, че той е склонен да поема рискове и да прави яки неща, за които хората продължават да казват, че не са възможни, и той намира начин да ги направи възможни“, обяснява Пиърсън какво смята за Мъск.


Източник: Economic.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и