29.01.2018 11:01

Кула, покрита с дървета, ще изникне и в Холандия

Видян 2062 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Удивителният успех на вертикалната гора „Bosco Verticale“ на Стефано Боери в Милано доведе до възпроизвеждането на кулата на други места по света, сред които Швейцария, Франция, та и Китай. Последното проявление на дръзкия еко-дизайн ще е в Айндховен, Холандия. Кулата обещава да осигури привлекателни и достъпни социални жилища в града.


Вертикалната гора „Трюдо“ ще се издига на височина 75 метра и ще се състои от 19 етажа. Във фасадата на сградата ще бъдат вградени 125 дървета, 5200 храста и над 70 растителни вида. Освен че насърчава биоразнообразието и предлага приятна среда за наемателите, зелената кула помага за пречистване на въздуха и подобряване на качеството му.


Въпреки че основният дизайн на кулата не е много различен от предишните работи на Боери, тя има уникални качества. Сградата ще е покрита с тераси и бетонни кашпи, обвити в зеленина, които се редуват подобно на играта „Дженга“.


Според Стефано Бори Архитекти, постройката в Айндховен ще включва 125 социални жилища, най-вече за млади хора (не е ясно дали кулата ще предлага само социални жилища, но със сигурност това е фокусът на проекта). Всеки апартамент ще си има дърво, 20 храста и собствен балкон.


Планът предвижда вертикалната гора на Трудо да бъде построена от предварително изработени модули, които да бъдат сглобени на място. Засега проектът е на фаза планиране и не са определени нито датата на началото на строителството, нито очакваното завършване на зелената вертикална гора.


Графика: Стефано Бори Архитекти


Източник:Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго