18.01.2018 10:11

Китай засажда нови гори с размерите на Ирландия

Видян 2052 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Китайското правителство обяви планове за засаждане на 6,6 милиона хектара нова гора през 2018 г. – това е площ, която е приблизително равна по размер на Ирландия, тъй като целта й е да увеличи обхвата на горите си от 21,7% до 23% от общата си земна маса до 2020 г., пише Word Economic Forum.


 Страната си е поставила за цел да предприеме смели и решителни действия за смекчаване на последиците от изменението на климата.


Проектът за масово презалесяване ще се реализира като сътрудничество между китайското правителство и вътрешни и външни групи, които знаят как да извършат подобна мащабна задача.


По думите на ръководителят на администрацията по горите Джан Джианлонг 33,8 милиона хектара гори са били засадени на национално ниво през последните пет години, с обща инвестиция от повече от 538 милиарда юана (82,88 милиарда долара), като общата горска площ на страната е достигнала 208 милиона хектара.


На фокус в залесителните дейности през предстоящата 2018 г. ще са Североизточна провинция Хъбей, провинция Цинхай в Тибетското плато и в пустинята Хуншандаке в северната част на автономната област Вътрешна Монголия.


Китай, който трябва да изхранва една четвърт от населението на света само със 7% от обработваемата земя на света, отдавна се бори да постигне баланс между индустриалния растеж, максимизирането на производството на храни и опазването на околната среда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак