15.12.2017 10:06

Вила S произвежда повече енергия, отколкото консумира

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сметките за ток са спомен от миналото за обитателите на „Вила S“ – енергийно позитивна къща в Западна Холандия, построена да замени бивша постройка от 60-те години. RAU architecten са проектирали новия дом, захранван от слънцето, обхващайки околните дюни и горския пейзаж чрез големите прозорци. Фокусът на архитектите върху устойчивостта обхваща и материали, включващи сертифициран от FSC дървен материал и „материали без емисии“.


Облицована в черна дървесина, „Вила S“ е кубчеста сграда, прорязана от прозорци с различни размери. Красивата борова гора в северозападната част на имота е обусловила разположението на прозорците и последователността на закритите пространства. „Преходът към тази гора е постепенен, плавно се преминава от частно към обществено“, пише архитектите. „Важно качество в дизайна е последователнността на различни пространства, всяко с изглед към гората, но на всяко място тя се усеща по различен начин“.


Приземният етаж е отчасти потънал и съдържа сауна, офис, стая за гости и зимна градина, която се отваря към дневната по-горе през стълбище. Първият етаж включва също трапезария, кухня и стая за игри. Спалните са разположени на втория етаж. Големите прозорци получават достатъчно естествена светлина, която отскача от отражателните, светло оцветени стени, и формира изкусителни гледки към басейна, градината и гората.


Освен със слънчеви панели, домът е оборудван и с готварска печка за производство на енергия. Бетонната плоча под пода на етажа осигурява топлинен комфорт и е допълнена от нискотемпературна климатична система.


Снимки: Marcel van der Burg


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за