01/03
16.10.2017 11:30

Eко-хостел в Мексико е изграден от бамбук, камък, тухла и Бахарек

Видян 1550 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Красивият хостел „Тосепанкали“ в Мексико е спокойно убежище за пътешественици, което е построено с респект към местната култура и традиция. Еко-хостелът е проектиран от местната фирма Proyecto Cafeína и всъщност е част от местното кооперативно дружество „Науатл“. Хостелът е внимателно и нежно вграден в пресечения ландшафт, използвайки местни материали като бамбук, камък, тухла и „Бахарек“ – традиционен местен строителен материал от пръчки и кал.

Хостелът е най-новата добавка към цял екологичен комплекс, наречен „Тосепанкали“, което означава „Нашата къща“ на езика на местните хора. Комплексът предлага разнообразие от възможности за настаняване, предназначени да „пренесат гостите в ново измерение“. Хостелът е невероятно спокойно място за отдих за всеки, който иска да избяга от шума и суетата на градския живот.

Избрано: Семейство живее в Арктика в глинена къща под соларен геодезически купол

„Тосепанкали“ е построен изцяло от местни естествени материали като бамбук, камък и тухла. Голям изължен покрив покрива сградата и е единствената част от конструкцията, която се вижда от разстояние. Сградата е внимателно вградена в неравномерната топография на местността. Тя е заобиколена от естествена растителност, която допълнително обединява хостела с околностите.

Стаите за гости и общите части разполагат с множество прозорци, които осигуряват изумителна гледка и много естествена светлина за интериора. Големият атриум в центъра е обгърнат от остъклени стени, вградени в красива рамка от бамбук. 


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв