25.09.2017 11:09

Mexloop Hyperloop свързва 42 милиона души в нов „мегаполис"

Видян 1387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разстояния, които днес се изминават за няколко часа, скоро ще могат да се преодоляват за по 40 минути. Това би могло да бъде бъдещата Hyperloop система, предложена от Mexloop – мексикански консорциум, който включва големи имена като Arup и Fernando Romero Enterprise, проектирали новото международно летище в Мексико Сити. Предложената от тях мрежа „Hyperloop“ е победителят в конкурса Hyperloop One Global Challenge.


Mexloop Hyperloop може да свърже четирите основни метрополиса в Централно Мексико, включително столицата на страната и два от най-големите градове, според Mexloop. Мега-мегаполисът, който се получава по този начин, ще обединява 42 милиона души – които могат да бъдат 60 милиона души до 2050 година. Mexloop обяснява, че предложеният коридор Hyperloop ще стимулира икономиката и ще улесни движението в среда, която те описват като „най-задръстения град в света“.


Наред с Мексико Сити и Гуадалахара, Сантяго де Керетаро и Леон също ще бъдат част от маршрута Hyperloop. Той ще е с дължина обхване 530 километра. За пътуването по целия маршрут ще са необходими около 38 минути. Проектът може да бъде рентабилен; според Mexloop, ранните оценки сочат, че една система Hyperloop може да коства едва две трети от цената на проект за високоскоростна железопътна линия по същото направление. Билетите на Hyperloop пък ще струват колкото тези за пътуване с автобус или нискобюджетен полет.


Hyperloop One Global Challenge привлече повече от 2 600 участници, а Mexxop беше един от 10-те финалиста. Други печеливши отбори подадоха предложения за Съединените щати, Индия, Канада и Обединеното кралство. Hyperloop One сега ще работи с печелившите отбори, за да усъвършенства предложенията им.


Графики: Mexloop


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв