25.08.2017 10:38

Pagani пуска суперкола за 15 милиона долара

Видян 1870 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Италианската бутикова автомобилна компания Pagani ще пусне нов модел с цена от 15 милиона долара. Само 3 такива автомобила ще бъдат произведени, като един от тях е запазен за собственика на компанията.


Още през 2013 Pagani съобщиха, че спират производството на техния суперавтомобил Zonda, за да направят място за новия си модел Huayra. Реалността обаче се оказа малко по-различна, защото четири години по-късно все още има специални серии на Zonda, които продължават да се продават. А сега има и нова, която се казва HP Barchetta, съобщава Automedia.


От италианската компания потвърдиха, че HP Barchetta е автомобил, създаден от нулата, въпреки че носи добре познатото ни име и има добре известния външен вид на Zonda. За разлика от представените наскоро силно модифицирани версии на класическата Zonda - Fantasma Evo и Riviera, Zonda HP Barchetta е изцяло нов автомобил.


От новата версия ще бъдат сглобени само три бройки, като тази на снимките ще бъде запазена за частната колекция на основателя и собственика на компанията Орасио Пагани. Всяка една от супер екзотичните машини ще се задвижва от 7.3-литров атмосферен V12 двигател Mercedes-AMG, който е комбиниран с 6-скоростна механична трансмисия. До момента официалните динамични характеристики на колата не са известни, но в някои модификации този мотор произвежда 760 к.с., така че можем смело да заявим, че Zonda HP Barchetta няма да е със сигурност бавна.


Макар че прави 6.0-литровия туин-турбо V12 двигател, който задвижва Pagani Huayra, германската компания AMG отдавна не се занимава с производството на атмосферни V12 двигатели. В тази връзка от централата на Pagani заявяват, че двигателят на Zonda HP Barchetta е част от стара серия, създадена преди години специално за модела. Целият автомобил тежи под 1270 кг.


В YouTube изтече и неофициално видео с новия модел. Според автора му всяка една от колите от ограничената серия ще струва 15 млн. долара, но от Pagani не потвърждават тази информация. Както не става ясно и дали това ще бъде наистина „последната" Zonda.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.