05.07.2017 10:27

Откриха първата соларна бензиностанция в ОАЕ

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавна петролна компания в Обединените арабски емирства неотдавна откри първата в страната бензиностанция, захранвана със соларна енергия. Тя се намира в Дубай.

Emirates National Oil Company съобщи, че бензиностанцията на главната улица „Шейх Зайед“ е покрита със слънчеви панели. Те могат да генерират до 120 киловатчаса. Според данните на Emirates National Oil Company, това е с около 30% повече електроенергия, отколкото е необходима за функционирнето на бензиностанцията. Затова излишната мощност е насочена към електрическата мрежа на града.

Макар че е четвъртият най-голям производител на петрол в ОПЕК, ОАЕ се е заела сериозно да се превърне в глобален център за развитие на възобновяемата енергия. В процес на изграждане са няколко големи соларни ферми, а освен това страната е домакин на глобалната централа на Международната агенция за възобновяема енергия.

Някои анализатори разглеждат като лицемерно това поведение, при което страни-прозиводители на мръсни енргийни източници – такива като петрол и въглища – преминават към използване на възобновяеми източници, а изкопаемите горива продават на други държави.


Източник: Greentech.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...