16.06.2017 10:03

Китай разработва три нови стандарта за вятърна енергия

Видян 1585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай разработва три нови стандарта за ветроенергийни системи, съобщи DNV GL – единствената не-китайска компания, участваща в процеса, иницииран от китайското правителство.


Консорциум, сформиран от Световната банка, е бил натоварен със задачата да подпомогне разработването на три нови технически стандарта за вятърна енергия в Китай. Стандартите ще включват офшорни структури за вятърни турбини, офшорните подстанции в открито море и кабелите за офшорните системи за вятърна енергия.


Този проект е част от Програмата за мащабиране на възобновяемите енергийни източници в Китай (CRESP), разработена от правителството на Китай в сътрудничество със Световната банка и Глобалния екологичен фонд. Целта е да се подпомогне внедряването на нова политика за въобновяемата енергия и дасе разработи съответна инвестиционна рамка.


„Офшорният добив на вятърна енергия е много взискателна технология. Стандартите са от решаващо значение за свеждане до минимум на рисковете до нива, които са приемливи и годни за банково финансиране. Изучаването на чуждестранния опит …. е чудесен подход за ускоряване на тази вече успешна индустрия“, коментира по този повод Матиас Стек, изпълнителен вицепрезидент за енергийния бизнес на DNV GL за Азиатско-тихоокеанския регион.


Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и