15.06.2017 10:06

Конкурент на Telsa предлага още по-евтин и ефективен соларен покрив

Видян 2507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Използването на слънчева енергия расте и все повече домакинства се решават да инсталират панели, чрез които да я акумулират. В последно време Tesla на Илън Мъск привлече огромен интерес с най-новото си предложение – соларни покриви, които обещават да са дълготрайни, ефективни и достъпни откъм цена. Сега обаче на пазара се появява нов играч, който се опитва да разбуни духовете, претендирайки че неговите покрития са по-евтини, по-безопасни и по-ефективни от тези на Tesla.


Предизвикателството идва от страна калифорнийския стартъп Forward Labs. Компанията е разработила собствен соларен покрив, за който не само твърди, че е по-евтин от този на Tesla, но и че се инсталира за двойно по-кратко време, пише Digital Trends.


От гледна точка на технологията покривът на Forward Labs се различава от този на Tesla. Стартъпът предлага иновативен дизайн, за направата на който са използвани монокристални соларни клетки, които имат по-висока енергийна плътност от повечето други слънчеви продукти. Предимството им е, че могат да постигнат нива от 19W на квадратен фут за сметка от 11W при другите соларни клетки.


Дизайнът на Forward Labs се различава от този на Tesla и от естетическа гледна точка. Този на Tesla имитира класически покрив, като всеки соларен панел е конструиран от три основни слоя (соларна клетка, покриващ слой и закалено стъкло). Обратно, дизайнът на Forward Labs използва един цялостен интегриран метален дизайн, напомняйки на закален стъклопакет.


Докато Tesla “филмира“ своите панели, за да демаскира соларните клетки, продуктът на Forward Labs идва със слой „оптимално хроматично покритие“, което се намира под закаленото стъкло.


За момента покривът на Forward Labs се предлага в осем цвята, като хроматичното покритие съпътства всеки от тях.


Главният изпълнителен директор на Forward Labs Зак Тайлър наскоро заяви, че соларният покрив на компанията ще струва 8.50 долара на квадратен фут плюс 3.25 долара на ват енергия.


За сравнение, активните слънчеви панели на Tesla ще струват 42 долара на квадратен фут, а неактивните плочи – по 11 долара.


Изчисленията сочат, че крайният продукт на Forward Labs ще струва средно около една трета по-малко от слънчевия покрив на Tesla.


От компанията уверяват също, че техните покриви ще могат да се инсталират и пуснат в експлоатация само за няколко дни, докато за конкурентите им този процес отнема около седмица.


Дали тези смели твърдения ще се окажат верни, или крият уловки, ще покаже само времето. Междувременно Forward Labs се подготвя да пусне покрива официално през 2018 г.


Източник: Economic.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева