Свързани новини

17.05.2017 13:29

Света София е първият интелигентен град с китайски инвестиции

Видян 3181 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият в Европа интелигентен град ще бъде изграден в България. Проектът е под името Света София и ще бъде осъществен в с. Равно поле до столицата в рамките на стратегическата китайска инициатива Един пояс – един път. Изграждането му бе договорено между компаниите Bulgaria Development Holdings Limited (BDHL) и ZTEICT в рамките на форум за международно сътрудничество в Пекин, където двете компании подписаха документ за стратегическо партньорство.



Проектът ще има ключово значение за бизнес контактите между Европа и Азия и ще бъде модел за търговско-развлекателен комплекс. Интелигентният град ще бъде разположен на внушителната площ от 1.56 млн. кв. м.
Компанията BDHL, основана в България през 2014 г., е собственост на Capital Concept Limited с основна цел набиране на инвестиции за изграждането на комплекса.



Първата фаза на проекта възлиза на 1.5 млрд. евро, като в тази сума са включени изграждането на луксозен хотел с близо 2000 стаи, първокласен изложбен и конгресен център с площ 65 000 кв. м, бизнес квартал с 4-6 офис сгради клас А, многофункционална закрита част, най-големият в света закрит аквапарк, мега мол и голф игрище Света София.



Форумът в Пекин е най-значимата проява от основаването на Един пояс – един път през 2013 г. Това е най-мащабната и стратегическа китайска инициатива за международно и регионално сътрудничество. 29 държавни и правителствени ръководители и 1200 делегати присъстваха на събитието, сред които китайският президент Си Дзинпин и руският му колега Владимир Путин.



Споразумението за партньорство между BDHL и ZTE е сред най-важните през последните години в развитието на Един пояс – един път и плановете за сътрудничество 16+1 между Китай и Централна и Източна Европа, а България има безспорно стратегическо местоположение за Един пояс – един път.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв