08.04.2017 09:04

Швеция отваря мол за рециклирани стоки

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мол за рециклирани стоки отвори врати в Швеция. Той се намира на около 1,5 часа пък западно от центъра на Стокхолм. „ReTuna Aterbruksgalleria“, което ще рече ReTuna галерия за рециклиране, използва повторно или обновява вещи, предлагайки за продан след това. Така търговският център предлага щадящо климата решение за обзавеждане.


В ReTuna хората могат да донесат свои вещи, които си заслужават повторното използване или рециклиране. Специален екип приема донесените предмети, които след това се поправят, ако е нужно, потягат се, ремонтират се или се преобразуват в нещо друго, което е полезно. После те се продават в мола. Стоките са предлагат в магазинчетата в мола въз основа на собствените бизнес-планове на всяко от тях. Вътре в мола има 14 магазина – наред с ресторант, предлагащ биологични храни.


Целта на този креативен търговски център е да изследва нов начин на пазаруване, който да води до значително по-малко увреждане на околната среда. Всички обекти в търговския център трябва да работят по екологосъобразен начин. Ако трябва да купуват нови стоки – например кафе – то елементите трябва да са органични и щадящи климата. Според интернет страницата на мола, „устойчивостта не е в лишението или живеенето с по-малко – а е с използване на ресурсите, които вече имаме“.


Мениджърът на мола Анна Берстрьом казва, че хората отиват в мола, за да дарят свои стари мебели или дрехи например, а след това влизат в търговския център, за да намерят нови вещи – може би нова яке или пък нова лампа. След това се радват на хапване в органичния ресторант. Тя каза: „Когато излизате тук, трябва да почувствате, че сте направили нещо добро за околната среда.“


Така ReTuna се пределя като „може би първият в света търговски център, който се възползва от нещата, които се нуждаят от нови жилища“.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци