01.04.2017 09:04

15 пасивни „къщи на бъдещето“ формират устойчив квартал в Южен Лондон

Видян 1615 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


15 ултра-енергийно-ефективни „Къщи на бъдещето“ ще бъдат изградени като част от устойчив квартал в Южен Лондон. Проектът е на компанията за недвижими имоти Lendlease. Той е част от инициатива за регенерация на региона, която е на обща стойност 2,3 млрд лири.


Смелото начинание трябва да бъде завършено идния месец, когато предстои официалното му обявяване. Наборът от пасивни домове на Futurehome ще комбинира дизайна на традиционната викторианска градска къща с такива нива на енергийна ефективност, които съответстват напълно на изискванията на сега действащия стандарт за пасивни сгради – Passivhaus. За постигането на тези изисквания къщите имат обвивка с изключително високи топлоизолационни свойства и са силно херметични. Те почти не се нуждаят от отопление и охлаждане.


Повече от 3000 сгради по света са изградени по стандарта за пасивни къщи Passivhaus. За първи път обаче този стандарт се прилага в лондонската „Зона едно“, казва фирмата.


Изграждането на „къщите на бъдещето“ предвижда и интензивно използване на многослойна крос-ламинирана дървесина. Това, според разработчика, е по-бърза и в същото време по-екологична система за изграждане в сравнение с използването на метални или бетонни структурни рамки.


Модерните домове ще са част от проекта „Елефант парк“, който има за цел да се затвърди като „първата въглеродно позитивна схема за градска регенерация във Великобритания“. Общо около 3000 нови жилища и най-големият нов обществен парк в Лондон запоследните 70 години са предвидени като част от проекта, наред с топлофикационна система за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия (CHP), която ще предоставя отопление и топла вода за жителите и бизнесит в района.



Източник: Greentech.bg.











Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

близнаци