28.03.2017 12:23

Чип помага да пуснем телевизора само с мисъл?

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на SpaceX и Tesla Илон Мъск подкрепи създаването на мозъчно-компютърен интерфейс, наречен Neuralink, пише The ​​Wall Street Journal.


 Идеята, която е в най-ранните етапи на съществуването си  и все още не се ползва с общественото доверие, е съсредоточена върху създаването на устройства, които могат да бъдат имплантирани в човешкия мозък, като крайната цел е сливането на човека със софтуер и симбиозата му с възможностите на изкуствения интелект. Тези импланти биха могли да подобрят паметта или да дадат възможности за по-пряк интерфейс с компютърните устройства. Това ще позволи например да пуснем или сменим програмата на телевизора само с мисълта си.  Разбира се, тези видове интерфейси днес съществуват само в научната фантастика.


 "С течение на времето мисля, че най-вероятно ще видим по-отблизо сливането на природната интелигентност и цифровия интелект", заяви Мъск. Директорът отчита напредък по т.н. "невронна дантела", което е другото име на мозъчно-компютърния интерфейс.


 В медицинската сфера подобни импланти са били използвани за облекчаване на последиците от Паркинсон, епилепсия и други невродегенеративни заболявания.


 Въпреки това, много малко хора на планетата имат сложни импланти в главите си, а броят на пациентите с елементарни такива стига едва няколко десетки хиляди, тъй като процедурата е изключително опасна и само тези, които са изчерпали всички други медицински възможности избират такъв вариант, и то в краен случай.


 Препятствията пред създаването на мозъчно-компютърен интерфейс са огромни. Ограниченото разбиране за това как невроните в човешкия мозък комуникират, както и методите за събиране на данни за тези неврони е елементарен. Нужни са доброволци, които да желаят да се подложат на интервенцията. За съжаление, желаещи обикновено  и то рядко са тези, които има сериозни заболявания и на които това е единственият вариант за подобрение. На повечето здрави хора не им допада идеята да им отворят черепа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще