06.03.2017 10:30

Главният архитект очаква становище за проекта Гранд Каньон от кмета на Младост

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По настояване на кмета на Столичната община, главният архитект на София Здравко Здравков три пъти се е обръщал безрезултатно към районния кмет на Младост Десислава Иванчева за становище по проекта Гранд Каньон на инвеститора Гаранти - Коза България.



По закон за този тип проекти отговаря районият кмет, а не кметът на Столичната община. Документът за одобряването му е издаден от главен архитект на Младост Весела Тасева, която бе освободена от поста си в края на миналата седмица. Тогава кметицата на Кадиев обяви на пресконференция, че Тасева е уволнена заради това, че се е поддала на натиск от страна на арх. Здравков.
Напомняме, че встъпвайки в длъжност Десислава Иванчева доведе със себе си Весела Тасева. Тя е лично избрана от кметицата на Младост и заема поста на главен архитект оттогава, откогато и Иванчева.
В опит да прехвърли отговорността, Иванчева няколко пъти иска среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, но тя не се съгласява. След като Иванчева не успя да си измие ръцете с името на Фандъкова, реши публично да обвини арх. Здравко Здравков. А той все още очаква становище за проекта Гранд Каньон.
19’ припомня, че на въпросната пресконференция Иванчева предложи район Младост да се отдели от Столичната община и да стане отделен град.  Тя посочи, че  той  щял се издържа от таксите за издаване на разрешително за строеж. Тогава кметицата на Кадиев представи и евентуален бюджет на "града", в който са предвидени строежи на детски градини, ремонти на улични настилки и осветление. Иванчева посочи, че таксата за разрешителното за строеж на Гранд Каньон, платена на Столичната община, е 800 000 лв. По думите й с тези пари може да бъде поправено уличното осветление в квартала.
Само че за последните четири години в района общината е инвестирала стотици милиони за разширяването на метрото до Младост 4 – Бизнес парка, а също така за ремонта и разширяването на възлови булеварди за строеж и реновиране на детски градини, училища, зелени площи и т.н.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и