24.01.2017 09:01

Хавай се надява да има 100% зелен транспорт през 2045 г.

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Законодателите в Хавай са си наумили, че наземният транспорт в щата трябва да се захранва изцяло от възобновяеми енергийни източници до 2045 година. Сега те са запретнали ръкави да създадат необходимите норми, за да направят възможно това.


Преобладаващата част от енергията в щата се добива от изкопаеми горива, които се внасят. Ако всеки автомобил на пътя би бил захранван от чиста енергия, то това би означавало фундаментална промяна за щата – както за намаляването на неговите вредни емисии, така и за ограничаването на зависимостта му от вноса на горива.


Предстои им да извървят дълъг път. Освен, че ще трябва да гласуват законопроекта, в Хавай ще трябва и да подменят целия си автопарк, който има около милион автомобила. В момента само 5000 от тях са електрически.


Хавай вече е сред лидерите в САЩ по отношение на целите за развитие на възобновяемата енергия. Амбицията на щата е електроенергийният сектор да постигне пълна промяна и 100 процента от електроенергията да се добива от от чисти източници през 2045 г. Хавай обаче иска да направи крачка още по-напред и да направи и транспорта 100% възобновяем.


Амбициозната цел за преобразяване на транспортния сектор до 2045 г. няма да е задължителна, за разлика от целта пред електроенергийния бранш за 2045 г., в който ютилити дружествата ще бъдат глобявани, ако не са преминали изцяло към възобновяеми източ1ници в уречения краен срок. Това значи, че за жителите на Хавай няма да е задължително да зарежат колата си и да я заменят с електрическа. „Никой не иска да застави хората да се откажат от автомобилите си, които те сега навярно обичат“, коментира народният представител Крис Лий, който е председател на комисията по енергетиката и околната среда. Тогава как Хавай ще преобрази транспорта си до 2045 г.? Точно това умуват законодателите на щата в момента.


Източник: Greentech.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели