20.01.2017 11:41

Умна гривна измерва нивото на алкохол в кръвта

Видян 1763 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да знаете какво е нивото на алкохол в кръвта ви не е удобство, което всеки би си позволил. Носенето и използването на стандартен дрегер едва ли ще се понрави на повечето хора, но ето че това притеснение вече отпада, пише Technews.bg.


Proof е „умна“ гривна, създадена с идеята постоянно да следи дали можете да си позволите още една чаша или не. Устройството е уникално с това, че не само може в реално време да измери съдържанието на алкохол в кръвта, но и да известява потребителя, след като е преминат даден лимит, било то законно установения или личен.


Интересното в случая, е че измерването става директно чрез контакт с кожата на човека. Компанията разработчик – Milo Sensors – се занимава с производство и внедряване на миниатюрни биологични сензори, като Proof ще се възползва от една от последните иновации на своя създател.


Главният недостатък на сензора, използван в Proof, е, че има живот от едва няколко часа. Ще се наложи потребителят да сменя сензорната част на устройството преди всяко излизане, за да е сигурен, че ще получава точен отчет през цялото време.


Отчетените данни ще бъдат изпращани към софтуерно приложение за обработка, което също така ще подсеща потребителя, че е достигнал поставената граница.


Технологията, заложена в Proof, има още един вълнуващ аспект – чрез нея могат да бъдат измерени редица показатели, като например нивото на кофеин или различни естествени или външни вещества в човешкия организъм. Очаква се приложението да бъде пуснато на пазара до края на тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион