15.12.2016 10:22

Сидни строи летище върху запазена през 1986 г. земя

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австралийското правителство реши в понеделник да даде зелена светлина за изграждането на второ международно летище в Сидни. Земята за този проект е купена от правителството преди десетилетия, предаде КРОСС.


Колебанията около този инфраструктурен проект, който първоначално ще обслужва 10 милиона пътници годишно, бяха прекратени в понеделник, когато премиерът Малкълм Търнбул обяви решението.


Планира се летището да заработи в средата 20-те години, което ще облекчи първото "Кингсфорд Смит", главният вход към Австралия, който работи с максимума от възможностите си.


На пистата на новото място ще може да каца и гигантът на Ербъс (Airbus A380). Капацитетът й ще е 10 млн. пътници годишно. Изграждането на втора писта вероятно ще е необходимо до 2050 г.


Летището "Кингсфорд Смит", разположено на осем километра от централната част на Сидни, обслужи 39,7 млн. пътници през 2015 г. и достигна своя предел. Според експерти, броят на пътниците до и от Сидни ще се удвои през следващите 20 години.


Мястото за новото летище Badgerys Creek беше определено далеч назад в годините - през 1986-а. Федералното правителство купи тогава около 1800 хектара земя, за да запази мястото от натиска за застрояване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…