04.11.2016 10:11

Планина-хотел ще пречиства въздуха в Гуейджоу в Китай

Видян 2218 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Този хотел с 250 стаи, наречен „Планина-хотел“, е вдъхновен от природата и има свойството да подобрява чистотата на въздуха в околността, в която се намира. Проектът е дело на Stefano Boeri Architetti (SBA). Постройката ще е покрита със зеленина отгоре до долу, съобщава Greentech.bg.

Вертикалните гори са любима тема на SBA. Студиото от Милано влезе в заглавията на медиите с Bosco Verticale – първата в света вертикална гора, построена точно в родния град на компанията. Няколко години по-късно един проект на фирмата за зелен небостъргач спечели конкурс за екологична сграда в Лозана, Швейцария. Нейното изграждане започва през следващата година. “Планина-хотел“ пък ще бъде построен в Гуейджоу, Китай. Той ще бъде част от Хонгконгската копания Cachet Hotel Group. Дизайнът следва същите принципи като предишните проекти – с акцент върху устойчивата архитектура и зелената фасада, която може да подобри качеството на въздуха наоколо.



SBA ще проектира сградата като вертикална “планинска гора“ в региона Ванфенглин, който е известен също като “Гората с десет хиляди върха“. Местния художник Саймън Ма ще се погрижи за интериорния дизайн за хотела с 250 стаи. В него ще има удобства като фитнес зала, салон, VIP зона, бар, ресторант и конферентни зали.

New York Times посочва китайската област Гуейджоу в своя списък “52 места, които трябва да посетите през 2016 г.”, прогнозирайки, че ще има увеличаване на туристическия трафик там. Туристически атракции и нови хотели постоянно никнат из цялата област, но със сигурност малко от тях ще се отразят добре на околната среда. „Планина-хотел“ навярно ще е изключение.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост

Определено ще имате достатъчно сила и мъдрост, за да