01.11.2016 10:00

До 10 години ще летим до работа с дронове

Видян 1537 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До 10 години хората ще могат да си поръчват малки електрически летателни апарати (нещо като пътнически дронове, б.р.), за да избягват градските задръствания и да се придвижват по-бързо. Това прогнозира експертен доклад на американската компания за споделено пътуване Uber, цитиран от Reuters.  


Компанията описва бъдеще, в което пътуващите всекидневно до работното си място се качват на малък летателен апарат, излитат вертикално и за няколко минути пристигат на необходимата локация.


Малките летателни апарати ще намалят задръстванията и ще спестят време на пътуващите, както и на жителите на градовете. Те постепенно ще станат безпилотни, според компанията.


Uber вече предлага превоз по поръчка с хеликоптер в Бразилия на пътуващите всекидневно. Компанията планира да организира световна среща в началото на следващата година, на която да се обсъдят възможностите на авиацията по поръчка.


Мнозина си представят бъдещите летателни апарати като мини хеликоптери, които са значително по-тихи и не отделят вредни емисии. Летателният апарат с вертикално излитане и кацане (VTOL) се проучва и разработва от десетилетия, включително от самолетостроителите, от военните, НАСА и Федералното управление за авиация на САЩ (FAA).


Uber вече проучва технологиите за безпилотно управление, като се надява, че ще бъде премахната нуждата от шофьор при основния бизнес на компанията за автомобилен превоз на пътници по поискване, което ще намали разходите.


Според компанията летенето по поръчка ще бъде достъпно и постижимо през следващото десетилетие, ако има ефективно сътрудничество между регулаторните органи, общностите и производителите.


В крайна сметка използването на VTOL би могло да бъде по-евтино от притежаването с кола, прогнозира Uber.


Източник: Economic.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и