01.09.2016 09:59

Павилионите Морска песен в Калифорния са напълно самоподдържащи се

Видян 1400 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Тези нулево-енергийни павилиони, проектирани за Big Sur в Калифорния, са напълно самоподдържащи се. Архитектурното студио от Сан Франциско “Form4 Architecture” е замислило структурите така, че да използват няколко устойчиви технологии, включително фотоволтаици, самопочистващо се стъкло, система за задържане на дъждовна вода и устойчиви градини. Така в крайна сметка резиденцията „Морска песен“ със своя нищожен екологичен отпечатък е готова да се сдобие със своя платинен LEED сертификат, съобщава Greentech.bg.


Резиденцията е изградена върху конзолен подиум на Калифорнийския бряг. Следвайки извивките на местния релеф, павилионите са наситени с елементи и емоции от морския живот, като се започне от морски раковини и ракообразни и се стигне до скатове. Пълен набор от техники за устойчивост са замислени и вложени още при проектирането на резиделцията, която наскоро спечели първо място в конкурса Международни награди за дизайн.


Благодарение на наличието на самопочистващо се стъкло, резервоар за събиране на дъждовна вода, както и устойчиви градини (такива, които не се нуждаят от поливане), проектът гарантира разумно и пестеливо използване на водата. Така нареченият ксерискейпинг намалява необходимостта от допълнителна вода за напояване и подчертава идеята, че проектът е изникнал от самото място.


Организирането на пространството създава пространство без коридори, като трите структури са мащабирани по различен начин, за да помещават настанят различни функции. Малки затворени пространства в павилионите помещават маните, дрешниците и пералните, оставяйки останалата част от пространството – големи площи без колони и прегради – да излагат на показ своята красота. Общите зони се помещават в по-големия обем, а в малкия има спалня и студио.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог