11.07.2016 10:26

Naturbad Riehen доказва, че не е нужно да се къпем в хлор

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Сезонът на басейните е в разгара си – идеално място за разхлаждане, отмора и добиване на така желания тен. Най-прекрасно би било да можем да се изкъпем в Naturbad Riehen – изцяло естествен басейн, без никакъв хлор във водата. Това чудо се намира в Швейцария. Проектирано е от Herzog & de Meuron. Идеален за съвременното семейство, басейнът разчита на изобилно озеленяване и естествени водни системи за почистване на водата. Така хората могат да поплуват в красиво, свежо “езерце” без типичния остър мирис на хлор от плувния басейн, съобщава Greentech.bg.


Строителството на Naturbad Riehen започва през 2013 г. Проектът се радва на пълната подкрепа на жителите на Риен, които отчаяно искат нов плувен басейн и избират той да бъде изграден по най-естествен начин, без нужда от „традиционните“ химикали. Herzog & de Meuron пък мислят върху собствена идея за естествен басейн още от 1979 г. – три десетилетия време за прецизиране на проекта. Техниките за естествена филтрация вече са добре усъвършенствани и те се оказват в сърцето на дизайна на Naturbad Riehen. В крайна сметка басейнът осигурява чиста вода за 2000 къпещи се всеки ден.


Naturbad Riehen разполага с плувен басейн, зона за гмуркане, зона за воден отдих, детски басейн, тревиста площ – перфектна за излежаване и пикници, както и поддържащи съоръжения, съблекални и бани. За да се прочисти, водата преминава през „първата цедка”, където се обират мазнини, твърди частици и косми. След това течността се изпраща в “областта за регенерация”, където растения като водни лилии и ириси филтрират течността и абсорбират бактериите и всякакви други съединения. Накрая чистата вода се изпомпва обратно в зоната за къпане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и