06.07.2016 09:56

Facebook ще превежда публикациите на много езици

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Социалната мрежа Facebook разработва нов алгоритъм, който ще позволи на потребителите да публикуват съобщения на своята страница едновременно на много езици, съобщава Technews.bg.


Очаква се новата функционалност да разшири няколкократно аудиторията на потребителите, дори ако собственикът на съответния акаунт ползва само родния си език.


Според CNET, алгоритъмът ще поддържа 45 най-разпространени езика. В бъдеще Facebook ще добавя още езици, на които ще се превеждат всички публикации според предпочитанията на потребителя, зададени в настройките.


Новата функция се нарича Multilingual Composer и ще може да се управлява дори в реално време, непосредствено преди публикуване на текста. Освен това потребителят ще може да редактира списъка на поддържаните езици след публикуването на всяко отделно съобщение.


Facebook вече тества функцията с помощта на избрани притежатели на публични страници. Към момента, тя е изпробвана на около 5000 бизнес страници в социалната мрежа.


Резултатите от теста са впечатляващи. Всеки пост, преведен на няколко езика, е събрал впечатляващ брой преглеждания. В бъдеще Facebook планира да интегрира функцията в рекламната си платформа.


Multilingual Composer е подходяща не само за бизнес потребители, но и за известни личности, вкл. политици и други персони. Алгоритъмът позволява общуване с членове на мрежата в различни страни на техния роден език. Очаква се новата функция да влезе в употреба до края на лятото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели