19.04.2016 10:18

Създадоха робот, който трудно се различава от човека

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайски специалисти създадоха робот, който трудно може да се различи от жив човек. На външен вид Jia Jia прилича удивително на жена, съобщава Technews.bg.


Човекоподобният робот е дело на инженери от Научно-техническия университет на Китай в град Хефей. Jia Jia дебютира пред публика в петък тази седмица, а снимките на робота грабнаха вниманието на интернет аудиторията по цял свят.


Jia Jia е интерактивен робот, който разговоря и се движи, жестикулира и прави мимики. Разработката на поредното технологично чудо е отнела три години, предаде агенция Синхуа.


Новият робот се различава от предишните модели по това, че може да движи естествено очите си, а речта му е синхронизирана с движението на устните.


Все още Jia Jia не умее да плаче или да се смее, но китайските инженери работят и в това направление. Освен това те са амбицирани да научат робота да разпознава изражението на лицата, което ще му позволи да общува по-задълбочено с хората.


Китайските изследователи наричат своята разработка безценна, но засега не са обявили планове за серийно производство на робота. Jia Jia ще участва на изложението China International Technology Fair 2016 в Шанхай по-късно този месец.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне