13.04.2016 10:43

Броня превръща куршумите в прах

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    


   Изследователи от университета на Северна Каролина са създали свръхздрав брониран материал, който превръща в прах куршумите, ударили се в него, пише Discovery News. Бронята е направена от композитна метална пяна, която е както по-лека, така и по-здрава от металните покрития, които се използват традиционно.



  Афсанех Рабией, преподавател по механично и аерокосмическо инженерство в университета използва 7.62х63 милиметров бронебоен снаряд. Бронята - с дебелина едва 2.5 сантиметра, се състои от керамично лице, гръб от кевлар и среден слой от новата метална пяна, който поглъща енергията.



  Освен за брониране на дрехи и машини, покритието би могло да намери приложения в космическите пътувания или дори в транспортирането на ядрени отпадъци. По-ранни тестове доказват, че материалът е в състояние да издържи на екстремно високи температури и ефективно спира рентгенови лъчи, гама-лъчи и неутронна радиация.

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева