16.02.2016 10:40

Jaguar Land Rover ще използва рециклиран алуминий в своите автомобили

Видян 2001 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Нова сплав с рециклиран алуминий, съдържаща до 75 на сто рециклиран материал, ще бъде използвана във всички нови и стари модели на Jaguar Land Rover, съобщава Greentech.bg. Решението е резултат от осемгодишен изследователски проект с водещия световен производител на рециклиран алуминий Novelis.


Миналата седмица Jaguar Land Rover обяви, че новата сплав на Novelis с рециклиран алуминий, наречена RC 5754, ще бъде интегрирана във всички нови леки автомобили на авто-производителя след проведените успешни изпитания. RC 5754 съдържа до 75 процента рециклирано съдържание. Тя бе въведена за първи път в комерсиално превозно средство в новия Jaguar XE, пуснат миналата година.


Сплавта е разработене като част от програматата REALCAR на Jaguar, която търси начини за производство по затворен цикъл на работа с цел увеличаване на използването на материали от бракувани автомобили.


Новата сплав понася по-високи нива на концентрация на скрап-алуминий, отколкото когато и да било досега, обясниха от Novelis. Според компанията, сместа с рециклиран алуминий посреща всички изисквания за якост, дълготрайност и пластичност, дефинирани от големия автомобилен производител.


Според последния доклад на устойчивостта, публикуван от дружеството, благодарение на стратегията на фирмата за използване на рецикирани материали компанията е намалила размера на отпадъците, които изпраща на депата, със 79 на на база единично превозно средство. Целта на фирмата е да постигне безотпадъчно производство до 2020.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци