15.02.2016 11:20

Смартфоните с биометрия стават масови

Видян 1594 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 




Смартфоните с биометрични възможности вече са масов продукт, твърди анализаторската компания Acuity Market Intelligence. Над 200 такива модела са се появили на пазара от 2013 г. досега, съобщава Technews.bg.

Подобни устройства включват системи за разпознаване на притежателя по неговите биометрични параметри като отпечатъци от пръсти, ирис или кръвоносни съдове на окото.

Около 40 бранда пускат смартфони с биометрия. Сред тях са Apple, Samsung,  Huawei, Xiaomi, TCL, Oppo, Vivo, ZTE, Fujitsu и др. По данни на Acuity, в света има не по-малко от 600 млн. биометрични смартфона, което е 28% от общия брой умни телефони.

Популярността на смартфоните с биометрия тепърва ще нараства, прогнозират анализаторите. В последните години броят на тези модели е нараснал от 52 до 197, а скоро производителите ще пуснат на пазара редица нови устройства. Acuity вярва, че към 2018 г. степента на проникване на биометричните технологии сред смартфоните ще достигне 100%.

От момента на излизане на първите модели като Fujitsu Arrows XF-02 и Apple iPhone 5S, средната цена на смартфоните с биометрия намаля значително и в момента е около 251 долара, в сравнение с 800 долара по-рано. Нещо повече, десетки модели с биометрия, които се появиха през 2014 г., струват по около 150 долара.










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни