28.01.2016 10:41

Безжична технология снема кардиограма

Видян 1682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Специалисти на Panasonic и Университета в Киото са създали безконтактна технология за снемане на кардиограми от разстояние. Разработчиците твърдят, че тяхното решение не отстъпва по точност на традиционните методи, които използват датчици, поставени на тялото, съобщава Technews.bg.


Новата технология разчита на радар за милиметрови вълни, който улавя набора от сигнали, излизащи всяка секунда от тялото на човека, и с помощта на специален алгоритъм отделя необходимите от тях – в случая, вълните, които характеризират сърцебиенето.


Перспективите за използване на безконтактната технология са огромни, тъй като тя позволява наблюдение на пациенти, без да се нарушава обичайният им ритъм на живот.


Освен това прототипът на безконтактния кардиограф е направен от компоненти, продавани свободно на пазара, което предполага масово достъпна технология.


Пред разработчиците стои задачата да усъвършенстват устройството, в частност да го направят по-компактно, тъй като в момента прототипът е дълъг цели 50 сантиметра. Инженерите вярват, че могат да комерсиализират безконтактния кардиограф за няколко години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби