17.01.2016 11:11

Мобилните разговори отстъпват на чата

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Традиционните услуги за мобилни комуникации отпадат на фона на нарастващата популярност на социалните мрежи и месинджърите, потвърждава изследване на Deloitte, съобщава Technews.bg.


Така например, в развитите страни тази година над една четвърт (26%) от потребителите на смартфони ще звънят и изпращат SMS/MMS по-рядко от един път в седмицата.


Вместо това потребителите ще обменят съобщения през месинджъри, а за гласова връзка ще използват специализирани приложения. Докато през 2011 г. делът на тези потребители е бил 11%, през 2015-та те вече са 22%.


Същевременно обаче нараства продължителността на разговорите в мобилните мрежи – с 20% в периода от 2012 до 2015 г., сочи докладът на Deloitte.


Анализаторите обясняват този факт с поевтиняването на гласовия трафик, появата на пакетни тарифи с предплатен лимит и доминацията на мобилните телефони над стационарните.


Друга интересна тенденция е, че потребителите на смартфони изразходват за негласови услуги повече време, отколкото за разговори, сочи проучването сред мобилните абонати в развитите страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци