17.11.2015 10:43

Изобретиха батерия, която зарежда телефони 10 пъти по-бързо

Видян 1743 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Китайската компания Huawei е разработила литиево-йонна батерия, която се зарежда до 50 процента за пет минути, пише Daily Mail. Това означава телефонът ни да се зарежда, докато изпием набързо чаша кафе.


Устройството с капацитет 3000 милиаперчаса и размери, подобни на тези на батериите, които пасват в по-голямата част от смартфоните, е било представено на 56-тия Симпозиум за батерии в Япония. Изобретателите са изложили и батерия с по-малък капацитет - 600 милиаперчаса, която се зарежда до 68 процента за две минути.


В публикация в блог на Huawei се посочва: “Huawei е уверена, че този пробив в бързото зареждане на батерии ще доведе до революция в електронните устройства, особено мобилните телефони, електрическите автомобили, носимите устройства и мобилните зарядни устройства.” Компанията посочва, че бързото зареждане не е в ущърб на продължителността на живота на батерията и количеството енергия, която може да складира.


По-рано тази година британска фирма разкри, че е създала малък прототип на захранвана с водород клетка за iPhone 6, която позволява на устройството с високо потребление на електричество да функционира в продължение на една седмица без презареждане. Разпространиха се дори слухове, че експерти от Intelligent Energy работят с Apple по конструирането на нови модели, но нито една от двете компании не коментира спекулациите. Прототипната система функционира подобно на батериите, създадени за екологични автомобили, но е значително по-малка. Тя съдържа батерия с уникална технология, която генерира енергия чрез смесване на водород и кислород, като остатъчните продукти са само вода и топлина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес може да се чувствате раздвоени между различни интереси и задачи

Днес може да се чувствате раздвоени между различни