30.01.2015 13:05

Изкуственият интелект е заплаха за човечеството, смята Бил Гейтс

Видян 1802 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Милиардерът и съосновател на "Майкрософт" Бил Гейтс предупреди, че изкуственият интелект е реална заплаха за човечеството, пише в. "Дейли експрес".


Подобно мнение изрази в края на миналата година и видният британски учен и космолог Стивън Хокинг, според когото изкуственият интелект може да стане причина за края на човешката раса.


Изкуственият интелект е компютърно генериран интелект, който позволява на машини или софтуер да проявяват човешки характеристики като взимане на решения и демонстриране на познание.


По време на сесия с въпроси и отговори, организирана от сайта Reddit, Бил Гейтс е споделил: "Аз съм от лагера на обезпокоените от изкуствения интелект. Първоначално машините ще извършват много дейности за нас и няма да бъдат свръхинтелигентни. Ефектът ще е позитивен, ако го направляваме добре. Няколко десетилетия по-късно обаче изкуственият интелект ще бъде достатъчно силен, за да породи безпокойство. Съгласен съм с Илон Мъск и някои други хора, които споделят подобно мнение, и не разбирам тези, които нямат опасения".


Мъск предупреди през октомври миналата година, че изкуственият интелект е "най-сериозната екзистенциална заплаха" за човешката раса, припомня изданието.


Милиардерът и предприемач заяви, че човечеството трябва да е изключително внимателно и да не върши "никакви глупости" по отношение на изкуствения интелект.


През декември 73-годишният Стивън Хокинг отправи предупреждение, че в бъдещето изкуственият интелект може да настигне, и дори да задмине хората.


"Възможно е той да се отдели и да се препроектира много бързо. Хората, които са ограничени от бавна биологична еволюция, няма да могат да се съревновават с него и ще трябва да отстъпят", сподели тогава ученият за Би Би Си.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей