Свързани новини

08.12.2008 11:29

Google изкарват Android Dev Phone 1

Видян 1960 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Google се решиха на изненадваща стъпка с цел да се преборят с огромния пазарен дял на iPhone и App Store. Въпреки шумния старт на T-Mobile G1 и сериозния брой потребители на първите телефони с Android, Google все още са далеч от 2-та милиона iPhone приложения, изтегляни ежедневно, поради което търсачката се реши с цел разширяване на общността от разработчици на Android да пусне модификация на G1, наречена Android Dev Phone 1.


Както и подсказва името му, Android Dev Phone 1 представлява хардуерно и SIM разблокирана версия на T-Mobile G1. Dev Phone 1 се доставя с фърмуер, който е съвместим с Android 1.0 и разполага с модифицирана за разработчици зареждаща програма (bootloader), която позволява употребата на телефона с различни специални версии на Android (и евентуално други версии на Linux?). Налице е възможност за употреба на телефона с всякакви GSM оператори от цял свят, като Google се надяват Android Dev Phone 1 да увеличи броя на разработчиците извън САЩ, които да вложат усилия в създаването на приложения за Android Market.


Желаещите да се сдобият с Android Dev Phone 1 ще се наложи да се регистрират като Android разработчици в Android Market (има еднократна такса от $25). След регистрацията, новоизлюпените разработчици ще могат да купят разблокирания G1 чрез портала за Android разработчици. Оповестената цена на Android Dev Phone 1 е $400, като телефонът ще се предлага засега в 18 страни - САЩ, Великобритания, Германия, Япония, Индия, Канада, Франция, Тайван, Испания, Австралия, Сингапур, Швейцария, Холандия, Австрия, Швеция, Финландия, Полша и Унгария.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и