Свързани новини

10.02.2014 11:05

Пловдивчанин изобрети летяща кола

Видян 2693 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивчанин създаде летящ автомобил. Колата на бъдещето, както той нарича своето изобретение, ще вдига 400 километра в час, предава Блиц.


Освен да се движи по булевардите и магистралите, автомобилът ще може да се издига във въздуха и да лети. Изобретението на машинния инженер вече е запазено в българското патентно ведомство, предава Нова тв. Освен четирите гуми, автомобилът има и 9 крила, с помощта на които ще се издига във въздуха. Така ще ни спести времето, което губим в задръстванията и ще предвижваме по-бързо от единия край на страната до другия, твъряди изобретателят на летящата кола.

"Когато искаме да излети, първо се отварят предните крила. След това се отварят задните, за да може да се получи въртене на двата двигателя, които се намират отзад с перки, след което се отварят основните крила. Предполага се, че един такъв автомобил не трябва да вдига повече от 300-400 километра, тъй като е основно за лични цели. Може да се използва като такси, като пощенски самолет, като линейка или като полицейски патрул", коментира изобретателят Иван Кръстев.

Летящата кола е с три двигателя, като перките на два от тях ще могат да акумулират енергия, така че автомобилът да се движи и на ток, а не само с дизел или бензин. Разходът на гориво ще е 10 литра на 100 километра. Височината, на която ще може да се издига, е до 3 хиляди метра.

"Предвидено е да пътуват от един до четири души. За това той е по-голям, малко по-тежък и ще изисква по-мощни двигатели. Идеята е да влиза в един нормален гараж, за да могат хората да си го прибират", добавя инженерът.

Близо година и половина е отнело на Иван Кръстев да разработи летящия автомобил. 63-годишният пловдивчанин признава, че у нас тази кола може да лети само по магистралите, но не и в населените места. След като получи световен лиценз за изобретението си, възнамерява да го предложи на големите автомобилни компании, които да започнат да произвеждат летящата кола. Според него цената на този автомобил ще е около 150 хиляди евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.