Свързани новини

08.01.2014 13:54

Безжично зареждане за LEAF, Volt и Ampera от Evatran и Bosch

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Това ни харесва – да си зареждаш електро колата, без кабел. Харесва ни също и че за двата най-популярни електромобила – Nissan LEAF и Chevy Volt/Opel Ampera– вече се предлага система за безжично зареждане...


Разработена е от Evatran Group, Inc., в партньорство с Bosch и се казва Plugless Power. Мощността е безжичното зарядно на Evatran е 3.3 кВ, точно колкото на бордовото зарядно на "стария" Nissan LEAF. От 2013-та мощността му е удвоена до 6.6 кВ.


Системата струва $2.998, но има 250 промо бройки с 30% отстъпка, та известен брой хора ще платят с хилядарка по-малко.


По-важното обаче е това, че такова джаджа въобще се продава, а не е някаква концепция за след 5 години. По план трябва да я пуснат на пазара от следващия месец, така че продажбите стартират официално от февруари 2014.


Тези 3.3 кВ подсказват, че системата е съвместима с Nissan LEAF 2010-2012 (цена $2,098). За Volt и Ampera няма ограничение, защото бордовото им зарядно все още не е променяно съответно и най-новите могат да използват Plugless Power системата.


Интересното е, че за Volt/Ampera промо цената е по-ниска – $1,998. Това си е стотачка, но иначе няма разлика – и LEAF, и Volt/Ampera се зареждат безжично за същото време, като с кабел.


За всеки електромобил си има специален адаптер, който се монтира в колата и играе ролята на приемник и конвертор. Другото е предавател, който се монтира в гаража ти или на определено парко място (вгражда се в настилката) и точно тук идва ролята на Bosch – в монтажите.


Е, очевидно нищо не й липсва на системата – може да се използва с таймер или пък със смартфон приложения. Хубавото е, че през 2014-та се очакват още модели, а това означава, че цените ще падат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп