Свързани новини

29.10.2013 12:55

За първи път през последните 11 години Apple е намалил печалбата си

Видян 998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Годишната печалба на компанията Apple (Епъл) е намаляла през финансовата 2013 година за първи път от 11 години въпреки по-добрите от очакваните резултати за последното й тримесечие, когато продажбите на айФон (iPhone) са нараснали още, но продажбите на iPad (айПад) са останали без промяна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.


Годишната печалба на Apple през изминалата финансова година, която в САЩ приключва в края на септември, е намаляла с 11 на сто до 37 милиарда долара. За последното тримесечие на годината технологичният гигант е регистрирал и за трето тримесечие спад на печалбата си - с 8,6 на сто до 7,5 милиарда долара. Тримесечната печалба на една акция, която в САЩ е важен показател, все пак превиши с 33 цента средната прогноза на анализаторите, достигайки 8,26 долара. За цялата година тя е с 34 цента повече от очаквания или 39,75 долара за една акция.


Оборотът на Apple се е повишил също повече от очакваното - с 4 на сто до 37,5 милиарда за последното тримесечие и с 9 на сто до 170,9 милиарда долара за цялата финансова година. За трите месеца от юли до септември Apple е продал 33,8 милиона iPhone-а или с 26 на сто повече, отколкото за същия период година по-рано. Групата пусна на 20 септември новите си iPhone 5S и 5C в 11 страни.


Продажбите на таблета iPad обаче са останали почти без промяна - 14,1 милиона спрямо 14 милиона за същия период година по-рано.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци