Свързани новини

17.07.2013 15:50

Уникална операция спаси 14-годишния питбул Джино

Видян 2300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникална за Балканите операция, извършена в Централна Ветеринарна клиника, дари втори живот на 14-годишния питбул Джино. Д-р Ранко Георгиев имплантира пейсмейкър на кучето и по този начин спря неговите припадъци. Сега Джино отново ще може да води нормален живот и да радва своите стопани.


„Операцията е първа по рода си за Балканите, а в Европа се извършва само на няколко места. Докато в хуманната медицина това е позната процедура, извършвана в много болници, във ветеринарната медицина тя все още е рядкост”, разказа д-р Георгиев.


Джино вече е у дома при стопаните си във Велико Търново, само 2 дена след провеждането на операцията. Те довеждат Джино в Централна ветеринарна клиника, защото няколко месеца забелязали, че техният домашен любимец станал ленив и с намалено желание за физическа активност. На пръв поглед тези симптоми са нормални за куче в напреднала възраст, но Джино започнал да получава и т.нар. синкопи или припадъци, които с времето зачестяват. След обстоен преглед на специалистите на ЦВК се оказва, че Джино има сърдечно заболяване, при което сърцето спира да работи от време на време – понякога за повече от 8-10 секунди. Именно в тези случаи кучето губи съзнание и припада. Единствената адекватна терапия при това състояние е поставянето на пейсмейкър – машинка, която се имплантира в тялото на пациента, влиза в сърцето и генерира постоянен ритъм.


Kлиниката е референтен ветеринарен център за кардиологични заболявания, консултиращ пациенти от цялата страна, Гърция, Румъния, Сърбия и Македония.


Централна Ветеринарна Клиника предлага затворен цикъл услуги и покрива всички аспекти на ветеринарната медицина за дребни и екзотични пациенти - профилактика, прегледи, диагностика, терапия, хирургия, рехабилитация и следоперативна грижа. Тя осигурява база за постоянно развитие на практикуващите в нея и гостуващите лекари, в рамките на програми за т.нар. ‘continual education'. Клиниката е поела всички медицински грижи за животните в Зоологическата градина в София, които не могат да бъдат осъществени от екипа на Зоопарка. За повече информация посетете: http://www.centralvetclinic.com/



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци