Свързани новини

27.06.2013 14:44

Индия стана третият по големина пазар на смартфони в света

Видян 1609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Индия вече е третият по големина пазар на смартфони в света. Това показват данните на анализаторската компания Strategy Analytics, цитирани от специализирания блог TechCrunch.


Страната отбелязва четири пъти по-голям темп на растеж спрямо глобалния пазар. За първото тримесечие на тази година индийският пазар на смартфони е реализирал ръст от 163% спрямо година по-рано. В същото време ръстът на глобалния пазар е 39%.


Благодарение на огромния интерес на потребителите към умните телефони страната измества Япония от третото място в глобалната класация. На първа позиция остава Китай, където се регистрира и ръст на сегмента от 86%. На второ място е САЩ с далеч по-скромно повишение от 19%.


Сред основните причини за огромния скок на индийския пазар е подобрената дистрибуторска мрежа, смятат анализаторите. През последните месеци всички компании и търговци са подобрили доставките и разпространението на устройствата.


Освен това Индия изживява и икономически бум, който увеличава средната класа. От Stretegy Analytics очакват тази тенденция да продължи, особено като се има предвид и фактът, че развитите пазари вече доближават засищане с този тип устройства и при тях темповете на растеж ще станат по-малки и плавни.


Индийските потребители обаче не се насочват към водещите компании като Samsung и Apple. Вместо това те предпочитат местни производители. Така компании като Micromax, Karbonn и Spice генерират ръстове между 200% и 500%.


И трите производителя използват Android за своите устройства. Платформата на Google е предпочитана в Индия, като тя държи 89% пазарен дял в страната.


Данните за Европа пък показват лек спад през първото тримесечие. Основният губещ от това е iOS, като Android запазва позициите си сравнително непроменени. Сред главните причини за това е най-вече засищането на пазара, тъй като повечето хора вече имат смартфони и не бързат да ги подменят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак