Свързани новини

29.04.2013 12:41

"Зелена вълна" на изходите на София ще улеснява пътуването по празниците

Видян 1772 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на празничните дни в София ще се правят „зелени вълни” на светофарите, за да се улесни пътуването на гражданите, които заминават извън София. Това каза на пресконференция в МВР началникът на КАТ-София, комисар Богдан Милчев.


По думи на комисар Богдан Милчев, „зелените вълни” се оказват изключително удачни и ще подпомагат движението на гражданите на София. Още от петък е имало засилен трафик по посока изток, посочи Милчев. „Зелени вълни” ще има по направления: Орлов мост – бул. „Цариградско шосе” – магистрала „Тракия”; Руски паметник – бул. „Цар Борис” – Пернишко шосе; Люлин; бул. „Сливница” до изхода на Околовръстно шосе. На бул. „Ломско шосе” също ще има засилени мерки и при необходимост пътните полицаи ще изключат светофарите и ще регулират движението.

Милчев призова гражданите да бъдат търпеливи. Той посочи, че в петък е имало затруднения при движението по „Ботевградско шосе” заради ремонт, но има уверение, че за празниците ще бъдат осигурени 2 ленти на движение. Засиленият контрол няма да бъде само вечер, а през цялото време ще се правят проверки както за алкохол, така и наркотици, отбеляза комисар Богдан Милчев.

От началото на годината са установени 9 водачи след употреба на наркотични вещества и 300 - след употреба на алкохол, каза още комисар Милчев. Той призова водачите да спазват правилата за движение по пътищата и всички правила не заради глобите, а заради самите себе си. „Ако спазваме правилата ще стигнем там, докъдето сме тръгнали”, каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.