17.11.2008 10:18

Камерата е най-желан телефонен аксесоар

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публикувано тези дни проучване на Strategy Analytics разкрива не особено изненадващия факт, че камерата продължава да бъде най-желаната екстра в мобилния телефон. Резултатите от проучването показват, че около 60% от потребителите са готови да платят повече за по-добра вградена в телефона камера. По значимост в предпочитанията на потребителите повечето мегапиксели изместват други важни телефонни функции от рода на поддръжката на видеозапис, музикалния плеър и поддръжката на големи карти с памет.


Необходимо е да уточним, че проучването е обхванало само 2800 притежатели на мобилни устройства в Европа и САЩ, така че то е твърде далеч от универсална репрезентативност. Също така от Strategy Analytics констатират, че хората над 35-годишна възраст не са така склонни да плащат за по-голяма функционалност на телефоните си. При всички възрасти обаче е бил констатиран повишен интерес към фотографските функции на съвременните телефони.


Очевидно този факт е бил констатиран и от Sony Ericsson, които стартираха рекламната кампания на 8-мегапикселния си камерафон C905 с реклама в FHM, която се твърди, че е заснета със самия камерафон. Въпреки че не ни напускат съмненията, че снимката е била правена от професионален фотограф и доста старателно ретуширана в Photoshop, качеството на снимката все пак е изключително добро за нещо, снимано с вградена в телефон камера.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!