Свързани новини

08.01.2013 15:55

Вързаха умна вилица към смартфона

Видян 1662 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Умна вилица ще отчита калориите, които поемаме и ще ни алармира, ако преяждаме. Джаджата ще се появи на пазара във Великобритания този април и ще е с вградено приложение виртуален диетолог, пише вестник "Дейли Мейл".


HAPIfork използва електрически сензори, за да отчита колко храна поема собственикът й и колко бързо я гълта. Ако потребителят яде твърде бързо, вилицата вибрира и светлини проблясват на дръжката й. Умният кухненски прибор също така се свързва безжично с мобилния телефон на потребителя, за да изпраща данни за хранителните му навици до специално разработено приложение. Създателите на умната вилица твърдят, че човек се чувства сит след най-малко 20 минути ядене и така, намалявайки количеството храна изядено за това време, потребителите ще загубят и тегло.


Производителите претендират, че продуктът им намалява киселините и проблемите с храносмилането. „Повечето хора ядат по-бързо отколкото трябва и не осъзнават, че прекалено бързото хранене не е здравословно. В комплект с лошото предъвкване на храната, всичко това води до проблеми с разграждането на хранителните вещества и до загуба на контрол над килограмите”, твърди още президентът на американския филиал на фирмата Андрю Картън.


HAPIfork измерва с хронометър колко точно време ни е нужно, за да се нахраним. Тя върви в комплект с мобилното приложение HAPILABS, както и с тренировъчна програма за здравословно хранене. Очаква се "умната вилица" да струва 60 паунда или 145 лв.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали