Свързани новини

20.12.2012 10:58

Найденов: Спираме инжектираните с вода пилета

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Край на инжектираните с вода пилета по магазините. Пилешкото вече ще съдържа най-много 4,3% течности, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов по бТВ.


Влагането на растежни хормони е абсолютно забранено в целия ЕС. Има страни, където е разрешено, но пък в нашата страна внос от там няма, успокои купувачите предколедно земеделец №1.


Соята в колбасите пък от Нова година вече няма да бъде под прикритие, а изписана коректно на етикетите. Кремвиршите със соя могат да се казват например "соеви пръчици", обясни министърът.


Млякото с палма ще се появява с надпис имитиращ продукт, обясни още Найденов. Това предвижда новата наредба за млякото, която обаче на 30 януари влиза в съда. Проблемни са приетите правила за мандрите, заради които министър Найденов е обвиняван в лобистки интереси. От Националната асоциация на млекопреработвателите обжалват наредбата, защото изискванията поставят в неравностойно положение производителите и се очаква да предизвикат фалити на по-малките фирми. Правилата дават право през 6 месеца да се променя производството на продукти от мляко и на такива с растителни мазнини и забраняват едновременното им правене. Това обаче е пряка намеса на държавата в производствения процес. От НАМ ще сезират и Еврокомисията за нарушаване на правилата за свободната конкуренция с наредбата, която вчера бе гласувана от правителството с поправи, наложили след протест срещу текста от Германия, Австрия, Франция, Испания и Словакия.


 


Днес стартира плащането на свиневъдите, 20 млн. ще им бъдат разплатени преди Коледа. Цените на свинското падат, това, което ще сложим на трапезата тази година, ще бъде по-евтино от миналата, увери министър Найденов.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за