Свързани новини

12.10.2012 12:26

Откриха една от най-модерните офис сгради в София

Видян 2178 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 11 октомври официално бе открита една от най-модерните офис сгради в София - бизнес комплекс Sofia Airport Center (SAC). На тържествената церемония присъстваха президентът Росен Плевнелиев, кметът на гр. София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на гр. София Любомир Христов, посланникът на САЩ в България Марси Райс и др.


Sofia Airport Center, намиращ се в близост до летището на бул. „Христофор Колумб” e проект на Tishman International Companies – международен лидер в строителството и управлението на недвижими имоти. Изграждането на разгръщащия се на 125 000 кв. м. проект включва използването на екологични материали и последно поколение технологии.


Уникалната по рода си енерго-ефективна климатична и вентилационна VAV система, се управлява от доставена от Siemens автоматизирана система за управление на сградата, която осъществява цялостен контрол на средата и потреблението на енергия.


Изобилието от естествена светлина и подвижна двойна стъклена фасада са други уникални характеристики на първата офис сграда, част от Sofia Airport Center. При завършването си, бизнес комплексът ще включва 180 000 кв.м. офиси клас А, 28 000 кв.м. първокласни логистични площи, които са напълно изградени и функциониращи към момента. Предвидено е също изграждането на хотел от международна верига със съоръжения за конферентни мероприятия.


SAC е първият бизнес обект, сертифициран по международния стандарт за сградна ефективност - LEED.


Siemens взе участие основно в изграждането на модерна автоматизирана система за управление на сградата (BMS система), отговаряща на най-съвременните изисквания за зелени сгради. Функционалността на BMS системата обхваща  управлението на климатизирането за всички помещения.


„За всяка сграда е от изключително значение постигането на оптимален комфорт с минимални разходи за енергия, което е основен показател за степента на енергийна ефективност на сградата”, заяви инж. Пламен Павлов, Ръководител Проекти, Направление Сградни технологии, в Сектор Инфраструктура и Градове в Siemens България. „Прецизното и икономично използване на енергия е основното предимство при внедряване на подобна система. За Sofia Airport Center използваните функции на BMS системата предлагат най-висок клас А+ на енергийна ефективност и възвръщане на инвестициите за системата в краткосрочен план”, допълни инж. Павлов.


Ядрото на автоматизираната система за управление на сградата включва иновативно решение за стаен контрол използващ VAV принцип с клапи за променлив дебит на пресния въздух, в зависимост от нуждите за всяко помещение. С това решение се постига не само температурен комфорт, но и  комфорт на въздуха в помещенията. Предимството на тези контролери е огромната им гъвкавост при изграждането на големи системи, както и лесното им ползване от крайния клиент с помощта на специализиран софтуер за визуализиране - мениджмънт станцията Desigo Insight. Основната й роля е централизирано графично визуализиране на всички системи на компютър, от който по удобен начин се предоставя подробна информация за ефективната работа на всяка инсталация, както и възможност за отдалечено управление, промяна на температури и задания и подробни отчети за консумираната енергия от сградата в реално време.


Системата за детекция на въглероден двуокис в гаражите е част от BMS системата, използвана за управление на вентилацията, в зависимост от отделените газове при паркиране на автомобили в двете подземни нива на сградата. Инсталирани са високотехнологични CO детектори с инфрачервени сензори, които прецизно измерват количеството отделени газове.


Допълнително са интегрирани всички електромери и топло-студомери, предлагащи пълен мониторинг за консумираната енергия.


Заложено е и управление на осветлението в зависимост от външната осветеност, като се предлага и опция за допълнително управление по време.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец