Свързани новини

14.06.2012 11:35

Fuji Xerox представиха електронна хартия от електрофорезен тип

Видян 1887 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гигантът Fuji Xerox, всепризнат производител на хартия и копирна техника, направи нов пробив и представи своята иновация, с която определено ще зарадва всички техно маниаци. Става въпрос за все още прототип на електронна хартия от електрофорезен тип (е-хартия), която може да създаде цветен дисплей без използването на цветен филтър. Компанията демонстрира модела си по време на SID Display Week 2012 в Бостън.

Все оше не пуснатият в продажба модел на Fuji Xerox е с екран от 5 инча и резолюция от 600 на 800 пиксела и резолюция от 200dpi, четиристепенна градация на цвета, отражателна способност от 30% и контраст от 10:1. Без филтър хартията може да възпроизведе цветен дисплей, който е по-ярък и остър от стандартните, обясняват от компанията.

Концепцията за цветна електронна хартия включва движението на оцветени частици за всеки отделен цвят, като в случая праговата стойност (електричното поле) на електрофорезата е различна за всеки цвят.

Самата е-хартия притежава два типа частици – червено и циан, като различните цветове се получават вследствие на различни комбинации между тях върху повърхността на екрана, показват техническите данни, публикувани в Tech-On!



Етикети
, , , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева